EFI iroda

 
Hely: 8481, Szabadság tér 4., Somlóvásárhely
Telefonszám: 06 88 220 166
E-mail címe: editgaal@freemail.hu
EFI honlapcíme:  
Az EFI iroda nyitva tartása: Hétfő: -
Kedd: 8.30- 17.00
Szerda: 8.30 -19.00
Csütörtök: 8.30- 17.00
Péntek: 8.30 - 15.00
Szombat: 8.00- 14.00
Vasárnap: -Egészségfejlesztési Iroda

Az iroda önállóan lesz képes működni és elsősorban prevenciós tevékenységeket lát el. A projekt megvalósítási ideje 2013. augusztus 1.- 2015. július 31.

Az irodahelyiség létrehozásán és az eszközbeszerzésen túl a projekt keretében olyan szolgáltatások is elérhetővé válnak, amelyek a térség egészségügyi problémáit hatékonyan és költségkímélően orvosolják. Az Egészségfejlesztési Iroda szolgáltatásai közé tartoznak majd a különböző egészségügyi szűrések, állapotfelmérések, rendszeres tanácsadások, melyek díjmentesen vehetők igénybe. A projekt megvalósítása alatt körülbelül 3250 ember szűrése valósul meg.
A Társulás három egészségmegőrző klub indítását és koordinálását vállalja: Életvezetési klub, Szív- és érrendszeri betegek klubja, Diabétesz klub. Rendszeresen tart testmozgást ösztönző programokat, gyógytorna és aerobic foglalkozásokat. A megvalósítás két éve alatt hét településen szerveznek települési egészségnapot, valamint évente egyszer egy nagy, a kistérség mind a 27 településére szóló egészségnapot Devecserben és a Széki-tó környékén.
A projektgazda a tevékenysége folyamán együttműködő partnereket von be a megvalósításba. Ilyen együttműködő partnerek a háziorvosi szolgálatok, fekvő- és járóbeteg-ellátó intézetek, amelyek szerepet vállalnak az Egészségfejlesztési Iroda tevékenységének népszerűsítésében; tájékoztatják a pácienseket az Iroda rendezvényeiről, programjairól, a szűrésekről. A Devecseri Cukorbetegek Egyesülete pedig vállalta az egyes egészségnapokon való aktív részvételt, a kapcsolódó szervezési feladatokban való segítségnyújtást.